2012/04. Kézi varrás: Március 15-re készülve (02)- Mindenki kapott kokárdát és zászlót és virágot..., szóval ünnepeltünk ovisan.



Mert ugye holnaptól szünet, ezért az oviban ma volt márc. 15-i ünnepség. Mindenki kapott kokárdát az óvónéniktől, csákót újságpapírból, kemény szivacsból (ennek megtudom a hivatalos nevét majd) kivágott kardot, meséltek magáról azünnepről, és kicsit harcoltakis, lévén kétszer annyi a fiú mint a lány.


Az már reggel kiderült, hogy olyan viharos  a szél, hogy nem sétálnak le az emlékműhöz a falu elején lévő oviból, a falu közepére, a sok kiscsoportos miatt. Ezért az ide szánt nemzetiszín papírvirágokat mindenki elhozhatja, és kitűzheti a szüleivel. 

Szóval már reggel tudtam, hogy nem úszom meg az ünneplést :-)

Este elkészültek Andráskának és Agenornak a kokárdák, és az Auráét is kicsit a fiúkéhoz igazítottam, csak cikk-cakk ollóval lettek körbevágva a filckorongjai. (Eszembe jutott, hogy múltkoriban kaptam egyet az IKEA-ban, egészen baráti áron.)

AZ pedig mégsem járja, hogy csak a legnagyobb tűzdel zászlót virágot, mert már ovis, így a kicsiknek is készítettem gyorsan zászlót, virágot.

Hazafelé megejtettük az emlékműnézést, tűzdelést, egy ovis csoporttárssal együtt. Akkora volt a szél, hogy levitte Aura sapkáját, egyébként hideg nem volt. Most folyamatosan csatázunk itthon, és próbálom a gyereket helyretenni. Vigyázni kell ám mit is mondunk, emrt egészen másként fordítják le a maguk kis nyelvére.

Ahány gyerek, annyi felé néz. A jobb szélső nem az enyém :-)

Palu Tamás: Március 15-e

Zászlót készítettem

rajzoltam, festettem

ahogyan csak tudtam

legjobban, legszebben.

Fel is ragasztottam

Vékony nyírfaágra

kis zászlóval megyek

ma óvodába.

Egész úton vígan

Lengetem a szélbe

Várom, óvónéni

Megdicsér érte. 






Megjegyzések

Macus üzenete…
Ma végre sikerült feladni a fonalfalós ajándékodat. :)
Amaranta üzenete…
Köszi! Figyelni fogom :-)

Kellemes Ünnepeket!

Népszerű bejegyzések