2008. október 16., csütörtök

Bevásárlószatyrok ajándékba


Már régen szemezek az úgynevezett "Lidis" szatyrok átalakításával, sokan megcsináltátok, és szebbnél szebbek letek. Mivel szerettem volna valami sajátkészítésű apróságot ajándékba adni ismerőseimnek, méghozzá olyat, ami hasznos is, úgy gondoltam remek alkalom, hogy elkészítsem az első darabokat.

Leírás B. Ildikónál található képpel, mindennel, nagyon klassz!

Nem tűztem, ahogy ő ajánlotta, mert elég vastag az anyag, amit választottam hozzá és klassz őszi színvilágú, mintájú, vagyis TÖKÖS. A szatyrokat sem készen vettem, hanem középvastag molinóból magam varrtam (PETYUS-nak itt is köszönöm az adatokat hozzá!), és színátmenetes cérnával, levélmintával (Aurora:81-es minta) hímeztem kicsit.

8 megjegyzés:

panyizsuzsi írta...

Hét ez nagyok helyes!

Katbo írta...

Amaranta, a középvastag molinó, az Simon Úr féle?
Nagyon hangulatos ez a tökös anyag!

Elizaniko írta...

Jól tetted, hogy magad varrtad ! Az említett készen vett szatyik borzalmasan vannak megvarrva. Én egyszínű pamutvászonból szoktam varrni.

kastanie írta...

egyetértek a fenti állításokkal:-)
Kellene már nekem is csinálnom, szintén magam fogom varrni.

Kdatta írta...

Nagyon szépek lettek!:o)

Amaranta írta...

Köszönöm lányok! Igazából én is azért kezdtem magam varrni, mert úgy gondoltam, hogy még 120 Ft is sok azért az összetákolt szatyorért és nem szívesen adtam volna ajándékba.

Katbo!

Nem a Simon Úr féle molinó, boltban vettem, már elég régen. Akkoriban vettem ennél vastagabbat is. Lehet, hogy az övé is ilyen, még nem volt időm beavatni. A tökös anyagból van a függönyöm a konyhában, imádom!

F.Gina írta...

Egyetértek, ha már annyi időt szánunk a zsebére, kár lenne arra az összetákolt nagyüzemi valamire tenni ! Ha ajánlhatok valamit : remek anyagokat szoktam venni a Körúton az I love Textil-ben, 390.-m. Van néha lenvásznuk mindenféle színben, kiváló szatyornak. Elfelejtettem : ezek nagyon helyesek ! :))

Juhizs írta...

Vidámak lettek :-)