Ezt nagyon elrontottam... :-(



Nnnna szóval. Tegnap Katbo a blogjában gyönyörű kosárfonásos kötésmintát mutatott. Persze rögtön ácsingózni kezdtem a mintája után, és ma fel is tette a leírását és én bele is fogtam a kötésébe, hajpánt és nyakbavaló készül majd (képek majd holnap)..
Egyébként meglepően könnyű a minta, de nem is erről szeretnék írni, hanem arról, amit felhozott bennem. Egy régi emléket.

Évekkel ezelőtt belekezdtem egy nagyon áhított boleróba. csakhogy, kevés lett a fonal hozzá, amely egyébként gyönyörű piros Micro fonal volt. Mire észbe kaptam, hogy nem lesz elég, már nem lehetett kapni. Még kb. 5 dkg-ra, vagyis 1 gombócra lett volna szükségem, amely valjuk be elég sok. Hónapokig kajtattam utána, eredménytelenül, míg végül sikerült találnom az azóta megszünt Foltvarázsba, piros Macro nevezetű fonalat. Megörültem, megvettem, majd mérgelődtem egysort. Mert ugyan szagra olyan volt, de színre sötétebb. Azért is kötöttem tovább, aztán gondolom beláttam, hogy ez így nem lesz jó, és beraktam egy külön! fiókba.

Csakhogy most eszembe jutott és csakazértis befejeztem. De ez így sajnos nem hordható, pedig nagyon tetszik. Most azon gondolkodom, mit is kezdhetnék vele, persze csak vakunál ilyen éles a kontraszt, természetes fénynél nem annyira...
Aztán festegettünk a gyerekkel. Illetve amíg ő festett, én elővettem régen elfelejtett aquarell ceruzáimat és rajzolgatni próbáltam, aztán meg vizeskedtem kicsit. Hááát... csak azért teszemide, mert most ez is kudarc, de ilyennek is lennie kell. Még az alapokat is elfelejtettem, méghozzá, hogy először is egfelelően rögzítjük a papírt (amely ráadásul nem is volt alkalmas festéshez, mert csak rajzlap), hogy ne hullámosodjon...

Megjegyzések

Tigrislilijom üzenete…
Azt hittem első blikkre, hogy direkt ilyen színmintájú lett. Esetleg egy kis dísz pl. horgolt virág/rácsozás/hímzés/vagy vmi egyéb még ezzel a sötétebb színnel és semmi kifogás sem érheti :-)
Szerintem nem nagyon tudtad elrontani, sőt! Legfeljebb nem olyan, mint az eredeti leírásban volt. Nincs ezzel semmi baj :-)
Kicsoda üzenete…
en ertem, amit irsz. Most csinaltam egy mellenyt, amit 3szor (reszekben) bontottam, mert nem olyan volt, mint elkepzeltem, szerettem volna.
Varj vele par napot/hetet es ha nem szereted meg, vagy latsz benne lehetoseget, talalj ki a fonalra egy mas mintat, mert tenyleg szep.
Amaranta üzenete…
Kicsoda! Téged már nem lehet olvasni, vagy csak béna vagyok?

Arra gondoltam, hogy a színváltásnál varrok fel keresztbe egy csavartmintás kötött csíkot...
Kicsoda üzenete…
zart lett a blogom ugy oktober tajan, talan emlekszel volt egy vita eredetisegrol... na akkor tobbet tudtam meg emberekrol, mint akartam:-)

A csik jo otlet, lehetne ketszinbol, mar ha maradt annyi a vilagosbol.
Amaranta üzenete…
Emlékszem sajnos :-(

Egy gramm sem maradt a világosból sajnos, hacsak vissza nem bontok a hátából.

Marad a sötét csík.

Népszerű bejegyzések