2009. február 18., szerda

Tilda-s pletyiző szomszédasszonyokVarrtam három Tildás babát, jól esett. Mikor a férjem meglátta, közölte, hogy ugyan gyönyörűen megvarrtam, de inkább a saját babáimmal foglalkozzam, mert azokat sokkal jobban szereti.

Rázúdítottam "bánatomat" a babavarrós topicra, és igazat adtak neki, úgyhogy megnyugodtam. Lehet, hogy mennek a MESKA-ra, mert akinek tetszik, az biztosan örülni fog nekik.

Egyébként a fürdőszobába szántam őket, hajgumikat tartottam volna a kezük ügyébe helyezett kis kosárkákban (amelyek így nem készültek el).

A testüket, miután összevarrás és körbevágás után teába áztattam. Kb. 1 liter forrásban levő vízbe tettem két filter feketeteát, majd beletettem a részeket és hagytam benne kihűlni. Utána hidegvízbe kiöblítettem, majd kapott még egy ecetes öblítést is. Száradás után kifordítottam, majd vasaltam a részeket. Azután következett a tömés és összeállítás.

A ruhájuk az vékony, kevertszálas vászonból van, farkasfog díszítéssel, és mivel ez az anyag nem frottír, vagy polár, a gallérját duplán szabtam.

A hajuk készítése volt igazán izgalmas. Horgolt zsinórt készítettem és azt varrtam fel az elképzelésem szerint. Csak akkor dolgoztam el, amikor már láttam, hogy mennyire lesz pontosan szükség. Mmmama mutatta a technikát, a tavalyi Babavarrós topictalin. Hálás köszönet érte!13 megjegyzés:

csipkebogyo írta...

Nagyon bájosak!!Elsőre valami furcsa volt rajtuk, azután rájöttem.Mosolyognak ránk!
A hajuk is nagyon ötletes.

Amaranta írta...

NA igen, az igaziaknak az nincs, de én nem bírom száj nélkül csinálni őket...

F.Gina írta...

Végre-valahára valaki varrt nekik szájat :)) És a középsőnek különösen dögös a frizurája , szuper !

zazálea írta...

zseniális!

mmama írta...

Nagyon aranyosak.

KicsiKató írta...

A napfejű:) egyszerűen csúúúúcs:))

Dóri írta...

Micsoda hajköltemények! :) Tényleg jó, hogy van szájuk. Eddig nem voltam oda a Tildás nőcikért, de így már egész más.

Timici írta...

de jók lettek! szuperek a hajak és a köntösüket is elfogadnám:D

Hokata írta...

Imádom őket!

bruercsi írta...

Nagyon szépek! Jó a hajuk és az külön tetszik, hogy van szájuk. Én, ha csinálok egyszer végre ilyen "néniket" az biztos, hogy csinálok neki szájat! Ne hogy máá ne tudjon rám mosolyogni...

Tigrislilijom írta...

Milyen szépen varrtad meg őket! A hajak meg egyszerűen fantasztikusak.

eli írta...

Hat nagyon tetszenek...es a hajuk:-))))Szuper!!!

Cicurka írta...

Gyönyörűek, igazán szomszédi!:-)