2009. január 5., hétfő

Változások vagyis lámpával az alagútba!

A hosszú, családdal töltött ünnepi időszak sok mindenre jó volt. Kicsit lenyugodtak a kedélyek, újra közelebb kerültünk egymáshoz a tágabb családi körben is.

Van egyéb hozadéka is a dolognak, rájöttünk, hogy nemigazán működik így a lakásunk. Kényelmetlen.

Mielőtt terhes lettem a kisfiammal, az emeleten volt a tetőtérben a hálószobánk. Aztán leköltöztünk a mostani gyerekszobába, hogy ne kelljen lépcsőznöm. Viszont mikor a kisfiam megszületett, néhány hónap alatt kiderült, hogy ez így nem jó, ezért kiköltöztünk a nappaliba, hogy saját szobája legyen a csemetének. Nemigazán tett jót a családi életünknek, a kényelmetlen fekvőhely, és az sem, hogy itt bizony tv van. Ennek most az az eredménye, hogy a fiam nem az én mesémre, hanem az éppen aktuális kedvenc DVD-re alszik el. Azért még nem adtam fel a reményt, hogyha óvodás lesz, akkor majd a napi események mesélésében fárad el és érdekelni fogja az én mesém is. A Maszkabál minden esetre ebben már sokat segített, látom a fényt az alagút végén (Köszönöm Vacskamati!)

Viszont van egy újabb alagútunk, amiben még csak a lámpánk világít, tehát hosszúnak ígérkezik (mint ahogy ez a bejegyzés is).Szóval arra a megállapításra jutottunk, hogy visszaállítjuk a régi rendet. Felköltözünk újra aludni, és a fiatalembert is felköltöztetjük éjszakára, mivel nappal már nem alszik. Éjjel pedig rendszeresen átjön hozzánk aludni (illetve inkább reggel felé), és ellenőrzi mindketten megvagyunk-e. Van fent WC és mosdó is, meg óriási kupi, mivel a két felső szobát inkább raktárnak használtuk az utóbbi 3 és fél évben (még kimondani is sok)! Szóval nem lesz saját munkaszobám, legfeljebb egy sarkom, de helyette lesz normális hálószobánk, ami már bevallom nagyon hiányzik. A meghittsége, a hangulata.

Ezért ma azzal telt a napom, hogy az anyagaimat rendeztem össze, így hely szabadult fel, persze még nem végeztem, a hetet most erre szánom. A legtöbb dolgot év közben, már szortírozva dobozoltuk, ha kicsit jobb lesz az idő egy része kivándorol a műhelybe, ahol az egyik falat felpolcolztuk. Még lehet összébbrendezni a akacatjainkat, mert kicsit túlzásba vittük a szétválogatást. Rájöttem, hogy az anyagaimat sem kell ennyire szétválogatnom, teljesen felesleges, csak felhúzom magam a sok doboztól, ha keresek valamit. Ha igazi foltvarró lennék, akkor lenne értelme, de így nincs. Az összes foltos anyagom elfért ét dobozba. Egyikbe a félméteresek, másikba a nagyok. A ruhaanyagok viszont három dobozt elfoglalnak jelenleg, de mivel sok a tervem remélhetőleg ezek csökkennek majd egy doboznyi maradékra. És még persze van három doboz anyag, tehát még mindíg sok, és a fonalaimat még szét sem válogattam. Azok is lesznek két doboznyian, bár lehet, hogy egy részüket cserének felajánlom majd.

Azt nem tudom, hogy hol fogok varrni végül. De egyenlőre szeretnék egy katonás dobozrendet látni, hogy tudjam, mihez is tartsam magam. Hátra van még a rövidáru szétválogatása is, bár ezeknek van szekrénye szerencsére, sok-sok fiókkal, csak összeömlesztettük őket a múltkor és azóta nem volt erőm foglalkozni még vele. Varrni lesz hol, csak nem igazán lesz otthonos, de egyenlőre most fontosabbnak tartom a fenti rész kipucolását, aztán úgyis kialakul minden magától. Egyenlőre csak egy lépés előre, közben egyszerű berendezésen töröm a fejem, ami könnyen mobilizálható, mégis otthonos. tehát a textilekkel kell majd variálni!

Azért ideteszem, hogy milyen varrósarkok hatottak rám, most talán valami hasonlóról mondok le, hosszú évekre, de valahogy nem bánom :-)! Természetesen két Tildás könyv a befutó. A legutóbbi karácsonyi, és a legelső ami nálunk megjelent, a kreatív otthon talán a címe, holnap majd pontosítok és képet is tesyzek fel, ma már túl fáradt vagyok hozzá.

Persze Patchwork Pottery munkaszobája is hatott rám, és a gyönyörű munkáit is imádom :-D!
És Anitas-é is nagyon hangulatos.


És a Közösen Varrunk blogra is feltették a lányok az írígylésre méltó varrósarkaikat, az enyém azt hiszem egy ideig még hiányozni fog a sorból ...

10 megjegyzés:

Bea írta...

És az nem lehetne megoldás, hogy az emeleti két szoba lenne a háló és gyerekszoba, a földszinti, jelenleg gyerekszobaként használt pedig lehetne a varrós szobád???Ha napközben varrsz a fiacskád melletted játszhatna, mikor este elaludt, akkor viszont nem zavarnád egyáltalán a varrással.Nekem a tetőtéri "folyosó" egyik beugrójában van a varrós sarkom, szeretem, nem vagyok elszigetelve semmitől. A blogomon valahol az elején van róla kép.

Névtelen írta...

Szia!

Neked is BÚÉK :)

Bea megoldása jutott nekem is az eszembe! :)

Nekem még nem alakult ki a varrós sarkom, bár már jobb, mint azelőtt, de még nem az igazi. PP varrósa nekem is nagyon tetszik :) (persze az alkotásai is nagyon)

Amaranta írta...

Köszi Bea, majd átgondoljuk ezt is. Az biztos, hogy fent lesznek a hálók! Sajnos nincs olyan beugró, ahol elfáérnék a varrós cuccommal, erre nem gondoltunk korábban. Éppen annyi a hely, hogy az ajtók elférnek. Megnézem a varrós sarkod mindenképp, és köszi az ötleteket

ezkriszti írta...

Sok sikert a berendezkedéshez. Tényleg nagy változás lesz, vagyis jó sok munkával jár. Ha a fő dolgok a helyükre kerülnek, szerintem találsz majd a varrósarkodnak is helyet. Anyagok rendberakása rám is vár még.

Kicsoda írta...

Jo dontes!! A sajat varrosarkod meg meg fogja talalni a helyet. Babat meg fotelban is lehet varrni;-)

Amaranta írta...

Babát azt igen, de ruhát azt nem, pedig már nagyon kellene! Ma is csak pakolásztam, megint jól elfáradtam, meg a délutánom az vasalással telt.

Miss Scotty írta...

Mi úgy oldottuk meg a gyakori DVD és videó nézést, hogy elpakoltuk mind a két lejátszót jó magasra. Azóta szépen eljátszanak a lányaim a saját szobájukban. Azért hozzáteszem, hogy mi alapból nagyon ritkán nézünk tv-t. Szóval, nem volt nehéz lemondani az eszközökről.

Nina írta...

Szia!

A swapnak semmi akadálya, de kellene a mélcímed :)

Nina

陳冠希Easaon írta...

cool!very creative!avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,情色

日月神教-任我行 írta...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,情色論壇