Hideg szeptember-meleg lakás-és ciabatta


Tegnap este kénytelen voltam bekapcsolni a fűtést. A naptárt hiába lestem, az idő csak nem javult, fáztunk, na!

Így a lakásban is jó meleg lett, mire kisültek a ciabatta cipócskák . Mostanában nem veszünk a boltban kenyeret, inkább itthon sütögetek. Változó, hogy saját, vagy bolti keveréket használok. A mostani bolti volt, de a férjem ragaszkodott hozzá, hogy ezt most már tényleg tegyem fel a blogra, úgyhogy az ő kedvéért láthatjátok a mosolygós cipókat.

Egyébként sem kenyerek készülnek, hanem zsömlék, cipócskák, a férjemnek lapos korongok, mert ő azt sereti.

Megjegyzések

Szömörce üzenete…
Ciabatta, ez mit jelent? Én is sütük mostanában kenyeret, de én gépben. Most Vitamill lisztkeveréket próbáltam ki, és a férjemnek nagyon izlett.
Amaranta üzenete…
A ciabatta az egy kenyérfajta, gondolom, lehet boltban is kapni ilyen néven. A keveréknek is ez a neve (ALDI). Keresem a receptjét, hogy házilag is ki tudjam keverni, de eddig még nem találtam.
Régebben én is gépben sütöttem, de most már ezt tudom csinálni a fiatalember mellett, mert engedi. A varrás nem mindíg jön össze.
KicsiKató üzenete…
Amaranta! Küldtem emailt, megkaptad?
Amaranta üzenete…
Igen, már válaszoltam is :-DDDD
Julcsi üzenete…
Olyan harapnivalóak:-)
Nekem is van itthon lisztkeverék, de lehet már le is járt a szavatossága. Az a bajom vele, hogy ebben is biztosan van mindenféle adalákanyag:-( Amit pedig bioboltban kapsz, az majdnem megfizethetetlen:-( Így én magam adagolom, a gép dagasztja és keleszti, és pedig megsütöm:-)
Monika üzenete…
Nyami,de gusztusos!!! Milyen kedves a férjed,hogy így menedzseli-ronda szó-a blogodat!!!!
Amaranta üzenete…
Julcsi!

Ez tényleg gond a bolti keverékekkel, de ha csak ritkán használjuk, akkor talán nincs baj belőle.

Mammka!

NAgyon a szívén viseli a blogom, ilyenkor érzem, hogy büszke arra, amit csinálok, mert amúgy nem nagyon szórja két kézzel a dícséreteket.

Népszerű bejegyzések