Fiókos Adventi kalendáriumok-16 nap december 1-ig.

Gyönyörű, fiókos vagy polcos adventi kalendáriumokat lehet kapni már, amelyek fából vagy vastagabb kartonlemezből készülnek és sok-sok évig velünk maradhatnak, beépülve az ünnepi tradícióba. Ha majd együtt nyitogatjuk az unokáinkkal, mesélni lehet közben a régmúlt karácsonyokról, vagy azokról a kedves emlékekről, amelyek a szüleikről szólnak majd. Szóval egy ilyen kalendárium, nem csak a funkcióját tölti be, hanem összeköti a múltat a jelent és a jövőt is egy-egy családon belül. Nem mellesleg környezetbarát is, hiszen nem kell minden évben újat vásárolni. Ha még arra is figyelünk, hogy a bele kerülő apróságokra is figyelünk, újabb lépést tettünk ebbe az irányba.


1. Régies házikó, ablakok az ablak mögött



Mikor ezt megláttam, majdnem kaptam a telefont és hívtam apósomat, hogy ilyet szeretnék, de nagyon! Készítse a fűrészt, a ragasztót :-). Kedves és bájos, kicsit kopottas. Szóval olyan régi békebeli hangulata van. A mi színes karácsonyfánkhoz és karácsonyi dekorációnkhoz pont illene is.

2. Mikulás, mackó, diótörő, stb.



Ezek is látványosak és nagyon cukik! Az elkészítésük már nagyobb ügyességet kíván, de nem lehetetlen! Apukák, nagyapák fúrhatank faraghatnak az anyukák vagy a nagymamák pedig kifesthetik. Vagy fordítva! :-) Akár családi programként is elkészíthető.

3. Karácsonyi jelenettel díszített

Mikor ezt megláttam! Aztán belegondoltam mennyi idő és munka elkészíteni, de biztosan imádnám, ha én kapnék ilyet. Szerencsére készen is kapható, ha nem boldogulunk vele, de inspirálásként nem hagyhattam ki!



Gyönyörűséges hófehér! A megvásárolható változatában világítás is van. Minden estere nagy kihívás annak, aki nekiáll az elkészítésének, ha nem is annyira, mint a Betlehemes változat.

4. Egyszerű, letisztult.


Ehhez nincs nagyon sok mindent hozzáfűzni. Szinte minden lakásba megállja a helyét, kicsi és nagy egyaránt kaphatja és nem bonyolult az elkészítése sem, akár papírból is elkészíthető egy nagyobb cipős dobozt felhasználva alapnak.

Egy kis segítség az elkészítéshez, ha nekiállnánk papírból megvalósítani:

https://stylowi.pl/12186787

5. Szalvétatechnikával díszített, vagy festett mézeskalács házikó

Nagyon sok szép karácsonyi szalvéta kapható már, biztosan találunk olyat ami elnyeri a tetszésünket. Mindenképpen világosra festett alapon mutatnak!
 


A második kicsit olyan, mint egy mézeskalács házikó. Látszik rajta, hogy otthon, szeretettel készült. Hasonlót tudunk natúr változatban készen is vásárolni, és otthon olyanra dekoráljuk, amilyet a szívünk diktál. Sokféle festék kapható már, vigyázzunk, hogy olyat válasszunk, amely nem tartalmaz mérgező anyagokat.

6. Kandalló


Bevallom n em tudtam magamévá tenni az évek óta tartó állkandalló építést így advent közeledtével. Ezt viszont aranyosnak találom. Nem kandalló, de mégis. Lehet köré kuckózni és mesét olvasni, amíg bontogatják a fiókocskába lelt ajándékokat. Sőt, játszani is lehet vele, mintha igaz kandalló lenne. Szeretem a többfunkciós tárgyakat :-)!

7. Házikó mindkét oldalán fiókokkal

Ebben a házikóban az a különleges, hogy szemből, két oldalról kell 12-12 fiókot bedugni. Nyilván házilag az elkészítése nem egyszerű, de a Rayher-nél megvásárolható készletben, összeszerelési és dekorálási útmutatóval együtt. Ennyi erővel akár már otthon is elkészíthető, de nyilván ha készletben veszi meg az ember, akkor csak ragasztó kell hozzá, és egyénileg választott dolgok a dekoráláshoz. Engem azért fogott meg, mert ötletes, hogy nem egy oldalon vannak a fiókok.

8. Polcos


Ha már egyszer elkészítettük, az ünnepek után is tárolhatunk rajta apróságokat, és minden évben más-más arcát mutatja attól függően, milyen színű csomagolásban tesszük bele az ajándékokat. Akik szeretik évente változtatni a karácsonyi dekorációjuk színét, azoknak is biztos pont, mert aktualizálni lehet.


Egy különlegesebb, kivitel. Klasszak a színek, az elrendezés, a díszítés is.  Szinte mindenhova illik ez is.

9. Fenyőfás


Ezzel a karácsonyfát is letudtuk! Csak viccelek, de az biztos, hogy kijelöli az irányt, senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy a karácsonyra készülünk már. Nem könnyű az elkészítése, bár egyszerűnek tűnik, de hasonlót vásárolhatunk natúrban készen is, ha szétnézünk kicsit.


 

Ez nem fából készült, hanem papírból. Ingyenesen letölthető a PaperCraft oldaláról, és akinek van lehetősége nyomtatni, annak nagy segítség. 

10. Különleges hatszögletű


Mint egy kis ékszerdoboz, olyan ez a szépség! Mondjuk a kis fiókokba amúgy is csak ékszer nagyságú tárgyak férnek bele. Na mondjuk ez már igazi kihívás, ha otthon szeretnénk elkészíteni, de alternatíva lehet, ha a tetejét készen vásárolt jelenettel, vagy papírból készülttel helyettesítjük. Aki kicsit barátságban van a szerszámokkal és a fával, az meg tudja csinálni!

Itt a filigránabb, készen megvásárolható változata. Így hagyhatjuk natúr színben, de ki is festhetjük saját vagy a megajándékozott (inkább!) ízlése szerint. Aki ügyes elkészítheti persze maga is.


Ennek nem tudtam ellenállni :-)! Kicsit nagyobb mint a többi, talán könnyebben elkészíthető.

Az ehhez hasonló adventi naptárak elkészítéséhez már ügyesség és gyakorlat is kell. Anyagilag is nagyobb megterhelést jelentenek, viszont örökre szépek, emlékezetesek maradnak. A következő években pedig csak a belevalókat kell kitalálnunk. HA készen, vagy félkészen vásároljuk őket, úgy is szép és kedves ajándék valamennyi!

Folyt. köv.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések