2012/08. Babavarrás-Waldorf Gombagyerekek az Évszakasztalra

Folytatom az őszi sorozatunkat, a gombagyerekekkel. tegnap készültek, és az egyik ki is kandikál a gombából, a többiek alszanak (készülőben még két kukucskál és egy alvó a gyerekek kérésére, azok majd az elkészültük után a bejegyzés végére kerülnek fel.)

Gyapjúfilcből, az előző bejegyzésben említett könyv alapján születtek. A talpukban kartonkorong van, kaviccsal vannak töltve, de ólmot nem ragtam egyikbe sem, mivel mérgező. Nem is értem a könyvben ezeket a részeket, mert ott is utalnak a veszélyességére. Persze tudom, hogy nem mostanában íródott. Gondolom manapság senkinek nem jut már eszébe olmót tenni a waldorfjátékokba, évszakdíszekbe.

A kalapjuk pamutfonallal hímzett, gyapjóval tömött.  kukucskáló fejecske, kb. 2 cm-es cérnázott gyabjúgombóc kötözve, fejanyaggal bevonva, az arca, haja hímzett. próbáltam csak pöttyszerűen festeni, de nekem valamiért a hímzés jön csak be.

Aura meséje:

- Anya! jön a kutyus és megeszi!
Mondom neki, hogy ezt a gombát nem szabad. Csak azért van, hogy nézegessük. Az erdőben sem szabad hozzányúlni mert mérgező. Nagyon szép, de nem bántjuk.
Legyint rám a kicsi lány, és folytatja:
- A kutyus megeszi a gombát és eltűnik!
Én naivan azt hittema kutyus, de az én lányom ennél realistább.
- Nem a kutyus, hanem a gomba!
- És akkor mi lesz? - kérdeztem tőle kíváncsian. Azért ekkor már elég lesajnlóan nézett rám, mint nehéz felfogású szülőanyjára, még legyintett is, mikor válaszolt:
- Majd csinálsz másikat!



Azért az megnyugtató valamelyest, hogy nem az erdei mérgesgombát etette volna meg a kutyussal. Igaz, akkor még nem volt arca. azóta nem eheti meg a kutyus. :-)

Gombaerdő:



Megjegyzések

Szömörce üzenete…
Ildi, nagyon ügyes vagy :)

Népszerű bejegyzések