2012/03. Babavarrás: Két hóember az ovinak a téli évszakra


Körülbelül két hete arra kért az óvónénink, hogy készítsek valamilyen babaszerű dolgot a téli hónapokra is az oviba. Az őszi madárijesztőim csücsülnek az ajtó mellett még mindíg. nem is értem, hogy miért nem jutott nekem eszembe, lehet csak ez a kicsi biztatás kellett. Hóemberpárban egyeztünk meg, kisfiú és kislány legyen. Még akkor kitaláltam a figurát és a szabásmintát is megterveztem hozzá, ami másnapra szőlén-szálán eltünt. 

Nem értettem a dolgot, mert emlékeztem hova tettem, de mégsem találtam ott, pedig mindent átnéztem tüzetesen, azóta többször is. Végül tegnap este előkerült és ott volt, ahova tettem. Így még rejtélyesebb a dolog, mert közben kiszabtam a tavaszi babapárt, sőt kitömve, összeállítva várják a varrógép mellett, hogy elkészüljenek. De megtorpantam, mert sehogy sem akartak megszületni. Sem az arcuk, sem a hajuk, sem a ruhájuk, erre előkerültek a hóemberek.


Úgy látszik a tél nem akart nélkülük elbúcsúzni. Tegnap este kiszabtam őket, majnem készre is tömtem. Ma egész nap rajtuk dolgoztam, mivel nagymama itt van és a gyerekekre ő vigyázott. Mit mondjak, elborult voltam kicsit egész nap. De, ahogyan egyre jobban alakultak, úgy ritkult a hóesés és melegedett az idő. Sajnos amint elkészültem velük, feltámadt a szél, de voltam kint, nincs nagyon hideg.

Akkor egy kicsit róluk. Mivel a radiátoron tanyáznak majd a csoportszoba mellett, ezért lábakat is kaptak, hogy kényelmesebben üljenek. Kicsit bajban voltam, a lánnyal, mert nem akartam annyira túldíszíteni őket, mint az előző szerelmes hóemberpáromat, mivel szinte bizonyos, hogy a gyerekkezek megforgatják majd őket.

Egy régi fehér vászonlepedőből készült a testük, a hátsójukba elrejtettem egy magcsomagocskát, a biztonságos ülés érdekében, a karjaik, lábaik gombbal (illetve a fiúnak majd csak holnap cserélem le, mert úgy jobban tetszik) illeszkednek a testükhöz. Filc szemek, gombok kerültek rájuk.

A kislány piros filccsizmát, és piros, húzott sapkát kapott, egy régi sárga polár gyereksál levágott rojtjaiból készült nyakmelegítővel.

A kisfiú hagyományosan fekete filckalapot kapott, néhány folttal feldobva, fekete filccsizma melegíti a lábait. A sálja piros lett.

Remélhetőleg tetszeni fog az óvódásoknak, mert nekünk nagyon.


Megjegyzések

Monika üzenete…
Odáig lesznek az ovisok értük,ez egészen biztos!!!!!Annyira ügyes vagy!!!
Ulla's Quilt World üzenete…
They are so lovely! :)

Népszerű bejegyzések