2012. február 17., péntek

2012/03. Babavarrás: Két hóember az ovinak a téli évszakra


Körülbelül két hete arra kért az óvónénink, hogy készítsek valamilyen babaszerű dolgot a téli hónapokra is az oviba. Az őszi madárijesztőim csücsülnek az ajtó mellett még mindíg. nem is értem, hogy miért nem jutott nekem eszembe, lehet csak ez a kicsi biztatás kellett. Hóemberpárban egyeztünk meg, kisfiú és kislány legyen. Még akkor kitaláltam a figurát és a szabásmintát is megterveztem hozzá, ami másnapra szőlén-szálán eltünt. 

Nem értettem a dolgot, mert emlékeztem hova tettem, de mégsem találtam ott, pedig mindent átnéztem tüzetesen, azóta többször is. Végül tegnap este előkerült és ott volt, ahova tettem. Így még rejtélyesebb a dolog, mert közben kiszabtam a tavaszi babapárt, sőt kitömve, összeállítva várják a varrógép mellett, hogy elkészüljenek. De megtorpantam, mert sehogy sem akartak megszületni. Sem az arcuk, sem a hajuk, sem a ruhájuk, erre előkerültek a hóemberek.


Úgy látszik a tél nem akart nélkülük elbúcsúzni. Tegnap este kiszabtam őket, majnem készre is tömtem. Ma egész nap rajtuk dolgoztam, mivel nagymama itt van és a gyerekekre ő vigyázott. Mit mondjak, elborult voltam kicsit egész nap. De, ahogyan egyre jobban alakultak, úgy ritkult a hóesés és melegedett az idő. Sajnos amint elkészültem velük, feltámadt a szél, de voltam kint, nincs nagyon hideg.

Akkor egy kicsit róluk. Mivel a radiátoron tanyáznak majd a csoportszoba mellett, ezért lábakat is kaptak, hogy kényelmesebben üljenek. Kicsit bajban voltam, a lánnyal, mert nem akartam annyira túldíszíteni őket, mint az előző szerelmes hóemberpáromat, mivel szinte bizonyos, hogy a gyerekkezek megforgatják majd őket.

Egy régi fehér vászonlepedőből készült a testük, a hátsójukba elrejtettem egy magcsomagocskát, a biztonságos ülés érdekében, a karjaik, lábaik gombbal (illetve a fiúnak majd csak holnap cserélem le, mert úgy jobban tetszik) illeszkednek a testükhöz. Filc szemek, gombok kerültek rájuk.

A kislány piros filccsizmát, és piros, húzott sapkát kapott, egy régi sárga polár gyereksál levágott rojtjaiból készült nyakmelegítővel.

A kisfiú hagyományosan fekete filckalapot kapott, néhány folttal feldobva, fekete filccsizma melegíti a lábait. A sálja piros lett.

Remélhetőleg tetszeni fog az óvódásoknak, mert nekünk nagyon.


2 megjegyzés:

Mammka írta...

Odáig lesznek az ovisok értük,ez egészen biztos!!!!!Annyira ügyes vagy!!!

Ulla's Quilt World írta...

They are so lovely! :)