2012/01. Babavarrás: Miss Frosty


Régen varrtam babát, de most jól esett, igaz sokáig készült, mert apró részletekkel van tel, és oda kellett figyelnem rájuk, de a gyerekek mellett nemigen lehet, csak esténként, néha napján alvásidőben, délutánonként is. Mostanában viszont ez nemigen jött össze, illetve igen, de akkor meg hóembereket varrtam, velük is jövök nemsokára, de még egy részletet be kell fejeznem.


Szóval jégkisasszony téli dekorációnak készült, így majdnem tavasztájt :-) Jövőre majd december elejétől díszíti a lakást, tehát szépnek kellett lennie.

Az indexes Babás topik januári közös varrása ő, a többieket a honlapunkon megnézhetiztek, vagy a fórum olvasgatása közben.

Néhány szó róla. Hófehér anyag a teste, és hímzett az arca. A haja csíkokra tépett anyag, a ruha maradékából, és némi ezüst csík, a tavalyi maszkabálra varrt anyukajelmezek levágott anyagszéléből. A hölgynek nincsenek lábai, a talpába egy csomagnyi rizs van belevarrva, hogy megálljon.

A ruhája egy régebbi, saját festéses selyemmolinó (és igen, látom, hogy gyűrött, de csak délután tudok majd vasalni, ha gyerekek alszanak). Néhány fodor került az aljára, behúztam a nyakánál és asz ujjaknál (hogy ne csússzon fel  a kabát alatt) és készen is van. 

A kabátja fehér hobbífilc, az alja néhány szál kék és nyersfehér gyapjúszállal van díszítve, némi tűnemezes rögzítéssel, és csillógó fonallal hímzett hópihékkel.

A kalapja is fehér hobbyfilc, és ugyanolyan hímzőszállal tekertem körbe, mint amilyenekkel a kabát hópihéit hímeztem.

A kezeibe majd a hónapoknak megfelelő jelképek kerülnek majd, februárban egy kosárnyi hóvirág, de az még nem készült el, de majd mutatom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések