2012. január 9., hétfő

2012/01 Kézi varrás:"Cifra" Mézeskalács szívek Valentin-napra :-)

Már régen tervben volt, hogy varrok ilyeneket (még Karácsonyra szerettem volna...). Nagyon szeretem ez a fajta mézeskalácsot, de már eltűnőben van sajnos a Vásárokból, Búcsúkból.

Tudtátok, hogy valamikor a legény akkor adta a lánynak, ha udvarolni szeretett volna? Ha pedig a lány elfogadta, akkor volt is rá remény. Persze mindezt vasárnap a templom előtt,mise után,  mindenki szeme láttára :-)!

Szóval ennél szebb és bájosabb szándéknyilatkozatot el sem tudok képzelni. Én is kaptam anno a férjemtől, talán még meg is van az emlékdobozunkban.

Piros hobbyfilcből készültek kicsi és közepes méretben, hímeztem rá az írókázást, és a habcsókok színes jo-jo-k. A közepes méretű fehér farkasfogból plussz habdíszt kapott a szélére. Ha találok megfelelő anyagot hozzá, legközelebb tükrösek is lesznek :-). Ja, és teljes egészében kézzel varrtam, a varrógép még elcsomagolva!

Mostantól megvásárolhatóak a Boltomban :-)!

7 megjegyzés:

Cicurka írta...

Nagyon szépek!

bruercsi írta...

Szép szokás! Ma még csak hasonló sincs. Ötletesen kitaláltad pw. verzióját. Mondjuk nekem az eredeti sosem tetszett, de ez a varrott már nagyon is bejön! :)

Anice kötős blogja írta...

Köszi, virtuálisan magamévá tettem a szívet. veled is nagyon jó itt a blogon.

mmama írta...

Nekem van igazi tükrös is, nagyon régi.
Ezek kísértetiesen hasonlítanak az eredetire.

Amaranta írta...

Köszönöm szépen lányok! Kicsit féltem a reakcióktól, mert mostanában nem divatosak, csak a natór, fehérrel írókázott mézesek, de szerintem kár lenne elfelejteni őket. Talán néhány év múlva sütök igazit is, ha megszereztem a receptet valahonnan :-)

Próbáltam keresni igazit, de már nem nagyon lehet kapni, amit lehet, az már nyomokban sem hasonlít arra, amit gyerekkoromban lehetett.

Mi pld. mindíg kaptunk mézeskalács olvasót minden Búcsúban. Volt papucs is, ami évekig az ágyam felé volt akasztva, csak aztán teljesen szétszáradt. Meg Baba ragasztott arccal, és Huszár is, de azt csak a fiúk kaphattak.

Garffyka írta...

Nagyon szépek! :)
Anno én kaptam mézeskalács szívet az első udvarlómtól, rengetegszer kötlöztem, de az emlékes dobozban még mindig őrzöm :)

Amaranta írta...

Garffyka!

Ugye, hogy ugye? :-)