2012. január 28., szombat

2012/01. Fonalfaló: Kertezős mellény, nagyis, de meleg, nekem:-)Ez már nem az első kész darabom ebben az évben, de még ezt sikerült először lefényképeznem.

Kb. 15 éve vettem a fonalat hozzá, még Jászberényben, akkor ott laktunk fiatal házasokként. Mindent megtettem annak érdekében, hogy valamennyire rejtőzködjek, és erre nem a nagy lógós ruhákat választottam, hanem a szürke és a kék színt. Nem igazán tudtam persze elbújni mögéjük, de ezt persze akkor nem tudtam :-)

Ez is szürke, ráadásul valamilyen meghatározhatatlan keverék fonal, valószínőleg a tweed-et akarták vele utánozni. Ők sem tudták meghatározni.

Sajnáltam kidobni, mostanában elővettem, mert igencsak fázós a hátam, a derekam, és mivel komolyabb kertészkedésbe is szeretnénk kezdeni tavasztól, gondoltam itt az ideje egy jó hosszú mellényt kötnöm magamnak.

Jelentem, csúnya, de finom meleg, a fenekem aláér a hosszá, tehát guggolhatok, hajlonghatok majd benne nyugodtan. Igaz, hogy nagyisan nézek ki benne,de majd jó élénk pólót veszek alá, hogy ne olvadjak be :-)


Fonal: Panexó szintetikus keverék, négy szála
Tű: 7-es bamusz körkötőtű
Modell:
         Háta: saját
         Eleje: Fürge Ujjak 2008/2. 15. modell alapján, saját szájízre
Felhasznált fonalmennyiség: 750 gr (többször megmértem, mert el sem akartam hinni)
3 megjegyzés:

nöné írta...

Nagyis, nem nagyis, szürke és nem élénk, engem egyáltalán nem zavar, mert tetszik! Jó kertészkedést benne!

mmama írta...

Drága ! nem fáj ám nagyinak lenni ,
sőőt :-)
És nem a szürke szín teszi a nagyiságot , annál inkább a szürkeállomány !

Egyébként jó a fazon is és a minta is ! Ügyes vagy !

Amaranta írta...

A nagyiság vicc volt ám, mert nagymamámnak volt hasonló anno, csak gombosban. Azért nagyis. Még ennél is bővebben kell írnom, mert nem vagyok érthető, pedig így is alig lehet már végigolvasni :-)

Nöné! Most is szürkét kötök megint, csak ezüstszürkét és azt szeretem még mindíg nagyon. Mintha ékszert viselnék.

Mmama! Köszönöm és igazad van ám!