December 6.-Mikulás


Hetek óta készülünk, mert az ovis anyukákkal mesejátékot adtunk elő a gyerekeknek pénteken, és arra készültünk. Nem csak az ovis gyerekek voltak ott, hanem kisebbek, nagyobbak, szülők, nagyszülők. Élveztük mi is, a gyerekek is.

Aztán hétfő reggelre ide is ideért a Mikulás, az ablakba voltak a csomagok. Az ovisnak a csizmájába, mert neki már ekég nagy volt hozzá :-)

Mit is kért a Mikulástól? Természetesen HP-s varázspálcát és Tündérporos zacskót. Égen-földön nem lehetett kapni, mármint varáőzspálcát, úgyhogy vasárnap éjszaka remegő gyomorral készítettem egyet, a gyomrom azért remegett mert nem voltam biztos benne, hogy elfogadja. Na meg varrtam a tündérporos zsákot a rossz álmok ellen. Azért kapott egy elemes vonatot is meglepetésnek. Először a varázspálcára csapott le, majd karácsonyra készítek neki egy komolyabbat, de csak ennyi telt tőlem ilyen rövid idő alatt.

A kicsik csak csomagot kaptak még. A babavíznek örültek a legjobban, meg annak, hogy csörög :-)

Annyira örülük neki, hogy hisz a Mikulásban, hiszen még én is hiszek benne! Nem csak a karácsonynak van szelleme, hanem a Mikulásnak is. Csak gondoljunk bele, mennyivel szerencsésebek vagyunk, hogy nekünk külön jön, és nem egyszerre a Karácsonnyal. Az végül is a kis Jézus születésnapja és nem a Mikulás ünnepe. Nem is a Jézuska hozza nálu k az ajándékot, hanem az Angyalkák. Egy újszülött nem tud ajándékot hozni, legalábbis olyat amely kézenfogható. Átvitt értelemben persze igen, a szeretetet. Nem is kellene más ajándék...

... de ezt a pásztorok, meg a Napkeleti Bölcsek már elcseszték, mert vittek neki. Tehát ajándékozunk. Amíg a kicsik hisznek benne, addig az angyalok, bár ha jól belegondolunk utána is azok, ha sikerül meghitté tenni az ünnepet és olyan személyes ajándékokkal meglepni a szretteinket, amelyeknek ők örülnek és nem mi. Mi "csak" annak, hogy ők örülnek.

Na tisztára elérzékenyültem magamtól, úgyhogy megyek is...

Megjegyzések

krisz üzenete…
Azt kell hogy írjam teljesen együtt érzek veled....
Vacskamati üzenete…
Elcseszték a bölcsek? :DD
Nem lenen baj ez az ajándékozósdi sem, ha közben nem feledkeznénk meg a lényegről. :)

Végül milyen lett a varázspálca? Lehet, hogy egy szép göcsörtös bot is megtette volna.. Karácsonyra meg jöhet a varázsköpeny, és süveg? ;)

Népszerű bejegyzések