Jedi köpeny


Megint varrtam, két délután, összesen két óra alatt, rohamléptekben.

Olyan is...

De játszani talán jó...

Történt, hogy szombaton elmentünk Csókakőre, várjátékok voltak, meg kézműves kirakodóvásásár. Mire odaértünk, zuhogott az eső, a gyerekek elaludtak a kocsiban, csak én ugrottam ki, hogy találkozzam Ezkrisztivel, váltottunk pár szót, meg megcsodáltam a gyönyörű festett sáljait, kendőit. Nagyon rossz idő volt, úgyhogy végül bementünk Fehérvárra.

Alba Pláza, séta, tornacipővásár, meg játékboltnézés. A fiatalember rábeszélte Apát egy újabb fénykardra (már van neki egy, na nem kell komolyra gondolni). Persze még a boltban kipróbálták... volna, de nem működött. Végszóra érkeztem, nem engedtem még egyet kipróbálni venni, inkább beígértem egy Jedi köpenyt...

Nem vagyok komplett teljesen. SZóval utánanéztem az interneten, találtam is szabásmintafélét, méghozzá itt: www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=2171&s=2 (lengyel) (sajnos többszöri próbálkozásra sem hajlandó szóhoz rendelni rendesen a linket, ezért másolom ide.)

Csak fehér lepedővásznam volt itthon, tegnap, mire mentem Andráskáért az oviba, majdnem kész is volt. Aztán még apa is elgondolkodott rajta, hogy ő is rendel egyet. Azért ez rohamléptekben, próba nélkül készült, szóval nem valami fényes. Ráadásul az elején eéfelejtettem tűt meg cérnát csrélni, úgyhogy néhol hurkolta a cérnát. MAjd ha lesz egyszerr ifdőm (még farsang előtt), kibontom és újra varrom BARNÁVAL!!!, merthogy ma befestettem, klassz is lett a színe, csaképpen a fehér szintetikus cérnát nem fogta be a festék!!! nem mintha nem tudtam volna, csak éppen elfelejtettem, meg nem is úgy készültem, hogy be lesz festve, de a kezembe akadt két zacskó Columbus, akkor meg miért ne?

Baromi ronda lett rajta a fehér varrás, de a gyerekem nagyon örült neki.
Akkor is kibontom, és újravarrom az egészet farsang előtt, ha belegebedek is!! De egyébként magával a köpennyel meg vagyok elégedve, elég Jedi-s lett.

Majd még kap egy tunikát is hozzá, és ezzel le is tudtam a Farsangot, a jelen állás szerint.
Ti is varrtok a gyerekekenek év közben jelmezt, vagy csak én vagyok ennyire lökött?

Azért nem kell megijedni, még egy részt sem látott végig a Csillagok Háborújából, legfeljebb a legelejüket, vagy a lájtosabb részeket. Nem is igazán tudja, hogy miről szól...

De fénykardozni az oviban is fénykardoznak, meg emlegetik Yoda mestert, merthogy ő a kedvenc és hol Csillagharcosfiú, hol pedig Obi van Kenubi (szégyellem, de fogalmam sincs, hogyan írják) ment meg engem :-)))))

Megjegyzések

Aledi üzenete…
Szerintem szuper lett, én biztos nem varrnám újra. Az én gyerkőceim már láttak a Csillagok háborúját, bár szerintem sem gyerekfilm, főleg az első (azaz az utolsó) három rész. Obi-Wan Kenobi :)
alliteracio üzenete…
WÁÁÁÁ!!! Ez nnagyon király!!! Komolyan!! Nekem nagyon tetszik, és esküszöm, a párom képes lenne egy ilyet felvenni ha felnőtt méretben lenne, annyira nagy Csillagok-háborúja rajongó!! :)))
Épp a hétvégén volt a tv-ben a nemtomhanyadik rész (nekem ez magas, hogy ezek így számolják a sorozatot, hogy 4,5,6,1,2,3), de valahogy engem nem igazán érint... :DD
Amaranta üzenete…
Szia Aledi!

Köszi Obi-t :-DD, valószínű, hogy újravarrom, mert zavarni fog a vérna elütő színe, de nem mostanában. Visszatérve a filmre, nekem még mindíg szelídebbnek tűnik, mint pld. a Harry Potter. Azt is imádja, de annak is csak az elejét nézi, aztán elrohan játszani :-)

Szia alliterácio!

Belinkeltem, hol van az szm leírása, felnőtt méretben, csak én gyerekesítettem. Ha gondolod, varrj neki :-DDD. De kérjük ám a képet!
mmama üzenete…
Nagyon jót szórakoztam az egész íráson :-)
miközben olvastam az az érzésem támadt hogy rengeteget változtál mióta nagy családos lettél a legjobb értelembe véve.
Kívánom a legjobbakat !
Amaranta üzenete…
mmama!

Köszönöm :-)
Erzsébet üzenete…
Ez nagyon szuper lett!! Sajnos a link nem működik, megmutatnád még egyszer honnan van a szabásminta? A fiam nagyon szereti a filmet és szívesen elkészíteném neki. És, igen, nálunk is van néha évközben is jelmez varrás, de jelmez hordás az rendszeresen, pedig 10 éves a lányom és 7 éves a fiam és még ők sem szoktak le erről. :-)
Amaranta üzenete…
Erzsébet!

Köszönöm szépen :-)

Ide is bemásolom a linket, remélem most már jó lesz:
www.gwiezdne-wojny.pl/tekst.php?nr=2171&s=2
Erzsébet üzenete…
Köszönöm! Nagyon aranyos vagy, hogy megtetted...
:-)

Népszerű bejegyzések