Duplapillangós mellény


Muszály feltennem a képeket, mielőtt elfelejtkezem az egészről. Nemrég készült el és a mai napon már elkezdtük hordani, de kislányos kép még nincs róla. Remélhetőleg holnap összehozok néhányat.


A fonal az Marcipán, és tényleg nagyon finom, puha, bár kicsit csúszós. A színek is tetszenek, és mivel a csajszinak jól áll a lila és szereti is nagyon, ezért azzal kezdtem. És micsoda nevekkel köthettem, imádom ezeket a beszédes fantázianeveket a Barka fonalakban: a lila neve ugyebár Levendula, ezzel vitázni sem érdemes. Aztán követi a sorban a mellénykén a Királylány, ami ugyeber az ifjú hölgynél -már csak az árnalat elnevezése miatt is- egyszerűen kihagyhatatlan színnek számít, azután a halvány, csodaszép Babarózsa folytatja a csíkok sorát és mivel is zárhattam volna, mint a különleges finom illatokat idéző Jázminnal. 

Szerettem volna valami kis "csavarást" adni az egyszerű fazonnak és ugye beleszerettem a bal sarokba került csavart mintába, de végigvinni a mellényen soknak éreztem. 

Amikor elkészültem vele és ránéztem, akkor egy pillangó ugrott be róla, ezért repült a mellényke egyik vállára egy, és ott is maradt, teljesen jól érzi magát. 

A kezdés sem egyszerű patent, vagy lustakötésk, hanem fogazott kezdés, vagy minek is nevezzem...




Fogok hozzá leírást készíteni, mert a szomszéd kislány is kap majd egy hasonlót kicsit később, csak várni kell rá kicsit.

Felhasznált fonalmennyiség: 117 gr.
Összes felhasznált fonalmennyiség: 124gr + 117 gr = 241 gr

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Nagyon aranyos!
:-)
H. Mária üzenete…
Szuper ez a kis pillagós megoldás. :)))
Irenka üzenete…
Nagyon kedves, szép darab, felveszem a készítendők-listámra! Dorkám imádná. :))
Amaranta üzenete…
Köszönöm lányok, most már akkor muszály leszek a leírást is elkészíteni hozzá, bár nektek nem is lesz szükségetek rá :-)
mmama üzenete…
Nagyon aranyos :-)
Amaranta üzenete…
Köszönöm!

Népszerű bejegyzések