Mini SBS

Engem is elért a horgolós körökben fellángolt SBS láz. Tudni akartam mi olyan varázslatos is ebben a mintában, ami sokakat arra ösztönöz, hogy elkészítség számtalan színben, méretben. 

Először is el kell ismerni, hogy látványos. Csipke, de nem az a nagyon filigrán, amit megfogni sem mersz. Van tartása, van belseje, mégsem tömör. Mint a jó kenyér, bár nem tudom ez a párhuzam most miért ugrott be. :-)

A másik ami tetszett benne, hogy könnyű megjegyezni, és gyors, nem túl bonyolult. Szóval értem már a méltató szavakat és a sok-sok kendő születését.

Az enyém kicsi lett, Aurának készült igazából a nyakába, ha jönnek az őszi, majd jövőre a tavaszi szelek. Általában gondot szokott okozni, hogy  a sál még meleg és belemelegednek rohangálás közben, de a széltől már óvni kell a nyakukat. Pont olyan a mérete ami a célnak megfelel, nagyon örülök neki.


Na és akkor magáról a fonalról kicsit. Először furcsa volt. Egészen más a sodrása, mint a Gilicének. Az puha és matt. Ráadásul, emennek meg van egy kis fénye és kicsit merevnek is tűnt. A merevsége változott horgolás közben, egyre jobban engedett és puhult az a pici fénye azért megmaradt, de kell is neki. Mire a mosásra került a sor, már nem aggódtam tovább. A lazább sodrás miatt azért figyelni kellett, hogy jó helyre bökjek, de nem akadályozott meg benne, hogy a gyerekek pihenő ideje alatt elkészüljek vele :-)

Minta: South Bay Shewlette, Tündérlátta feltette a magyar leírását a Horgo blogra, az alapján készült. 
Fonal: Barka, Trend: Tuttifrutti (50 gr) és egy kis Borsó (1 gr) a szélekre
Tűméret: 3-as horgólótű
Fonalfaló: 51 gr

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések