Harry Potter sál és sapka Andráska névnapjára



Nálunk most Harry Potter és Spiderman mánia van párhuzamosan. Azt gondoltam, hogy egy HP-s sapka-sál szett talán nekem sem okoz majd nehézséget. (Az más kérdés, hogy pld. kesztyűt is szerettem volna kötni hozzá, meg zoknit, de így örültem, ha ezzel a kettővel elkészültem).

Csak éppen az idő és egyéb váratlan események (pld. az Óvódás betegsége) szólt közbe. Elvégre csak akkor tudtam kötni, amikor nem látta. Tehát vagy éjjel, mikor aludt, vagy nappal mikor oviban volt. Majdnem kifutottam az időből...

Azért tetszett neki, de szerintem várrt volna még valamit. Ez van.

Olyan képem most nincs, amikor rajta van, talán majd holnap reggel sikerül lekapnom.

Sál: Barka, Felhő : Madrid 100 gr., Avignon 25 gr. 3,5-ös tű (kb. 160 cm hosszú, mint egy normál felnőtt sál)
Sapka: Barka, Felhő: Madrid 50gr., Avignon kb. 15 gr. 3,5-ös zoknikötőtű

Minta: 1 sima 1 fordított váltakozik, és 24 sor bordó, 4 sor sárga, 4 sor bordó, 4 sor sárga, a színbeosztás.

Megjegyzések

Vacskamati üzenete…
Jók lettek! A neten sok helyről le lehet tölteni griffendéles (Gryffindor)emblémákat is, a Te szuper hímzőgépeddel simán össze tudnál dobni egyet a sál végére. ;)

Erre jó az adventi kalendárium.. Apróbb ajándékokat ilyenkor szépen be lehet pótolni.. és 24 napod van rá, hogy valamikor közben elkészüljön..

HP mánia? Hogyan? Olvasod neki a könyvet? És a Pókembert sem értem igazán.. hisz ennyi idősen csak nem nézik még meg a filmeket.. vagy igen? :o
Amaranta üzenete…
Az óvóda, nagyon tud befolyásolni, A GYEREKEK EZEKET JÁTSZÁK.

Nem nézi. Illetve az elejét látta minkettőnek, és saját maga szövi a történeteket hozzá, vagy HP -ként, vagy pókemberként. Köze nincs az igazihoz. Csak figyelek, és kiderül, aznap mi volt az oviban :-)

Gondoltam rá, hogy felolvasom neki, de szerencsére nem érdekli. Kicsi is hozzá még. ía lényeg, hogy a fenti figurákkal dolgozza fel a kríziseit. Csak akkor szedi elö öket. Beszéltem gyerekpszichológussal is, neki is ez a véleménye, hagyjam.
Aledi üzenete…
Húha! Ügyes vagy. Főleg, hogy sálat olyan unalmas kötni :) Nálunk is HP örület van, de igaziból, a fiam olvassa kb. ötödszörre zsinórban mind a hét kötetet. Ő már 10 éves, de filmben ő is csak az első kettőt látta, a többi szerinte túl sötét, és ijesztő. Szerintem is, bár halkan megjegyzem, hogy én a könyvet sem szeretem :)
Amaranta üzenete…
Vacskamati!

Nemigazán ntaláltam szép griffendéles címert, de vadászom rá folyamatosan. Nekem is az jutott eszembe, hogy beizzíthatnám rá a gépemet.

Köszi Aledi!

Tényleg elég kemények a filmek. A sálat mehg unalmas volt kötni nagyon, csak a csíkok tartották bennem a lelket.
mmama üzenete…
Sálat kötni igen is unalmas .
De a végeredmény jó !
Ha kellett hát kellett , hiszen itt a tél.
Ám a gyerekek mindig játékot várnak mióta világ a világ. Ezt el kell fogadni.
Játék hm.. most mi is héliosz bakugánt keresünk , ja vagy pörszivalt , ember legyen aki kiigazodik közöttük :-)
Unknown üzenete…
Gratula, jó lett a sál és a sapka is!

Bár én főképp sálas képeket láttam referencia gyanánt.

Népszerű bejegyzések