2012/03-06 Varrás: Tornazsák, Tisztasági csomag, Telefontok, monogrammos címke, Dupla-ceruzatartó

Készülünk az iskolára. Minden megvan, ami fontos. Belehaltam volna, ha nem készítek néhány dolgot saját kezűleg.

Tornazsák

Az anyagot már májusban megvettem, ragaszkodott hozzá a fiatalember, saját kezűleg választotta ki. Vacskamati pedig kitalálta a tornazsákot. Még össze is ültünk egy megbeszélésre. Aznap éjjel majdnem készre is varrtam ebéd után be is fejeztem. Apa szabin volt, vigyázott addig a gyermekhadra, amíg varrtam.

Az alsó, farmeres rekesz vastagabb nejlonnal bélelt a tornazsákon belül, a cipőknek. Felül, egy kisebb belső bélés van (belső zsák), a ruhaneműnek. A kettő között cipzár. Nem kellett magyarázni, mi mire való, egyből világos volt a nagyfiúnak, rögtön be is pakolt bele.


Tisztasági csomag

Az iskola vászonzsákot kért, egyedi felszereléssel, tehát a sztendert, készen kapható szóba sem jöhetett. Külön kérése volt Andráskának, hogy vöröskeresztes jellel lássam el, mint a telefontokját (erről később, büszke nem vagyok rá), mert ezerrel mentősnek készül jelenleg. Egyszerű, mogyorószínű (IKEA-s) vászon, némi dísztűzéssel.

Felgönygyölhető dupla ceruza-filc-tartó

Ez majd a suliban lesz a technika-rajz dobozban. Nem fogják hazahurcolászni, de biztos vagyok benne, hogy  a gyári tokja hamar lemállott volna mindkettőnek. Ezért, mert már amúgy is ki szerettem volna próbálni, varrtam egy ceruzatartót. egyik oldalon a ceruzák, a másikon a filctollak. Mogyorószínű vászon, belül piros-fehér tűpöttyös béléssel és kockás "ceruzatartóval", és persze az elmaradhatatlan vöröskeresztes jellel!!! Nekem nagyon tetszik, az iskolásnak is, talán egy fokkal igényesebb mint az összegumizott ceruzák a dobozban.



Telefontok

Erre nem vagyok büszke. Andráska tervei alapján készült, természetesen vöröskeresztes jellel (első a szériában :-D), de elkelt volna a vásznakra felvasalható közbélés. Így sajna pöndörödik, a színe miatt amúgy sem szerencsés, ha suliban is hordja és a hímzés is ronda rajta, így itthoni marad, és mogyoró színből kap majd egy javított változatot.



Ami még készül majd:

- Zsírkrétatartó (olyan lesz minta  a ceruza, csak szimpla)
- Zsebkendőtartó
- Furulyatok

Egyenlőre, ennyi ami eszembe jutott.

Ráadás:

Készítettem szabad gépi hímzéssel néhány monogramcímkét, amiket belavarrtam a tisztasági csomagba és a ceruzatartóba. Majd még a tornazsákba is belevarrom utólag. Az óvódai jel, és benne a fiam monogrammja. Nem tudom másnak felismerehtő-e, neki az volt. :-)
Mindenbe, és mindenre rá kell tennünk a gyerekek óvódai jelét és monogramját.

Megjegyzések

Bob üzenete…
Bravo, klafa a tornazsak!
Nema.
Monika üzenete…
Szuperek lettek!!!!!Én még mindig őrzöm a gyerekeim iskolás zsákjaikat,meg az ovisat.:)
Amaranta üzenete…
Köszönöm szépen :-)

Népszerű bejegyzések