Mellény és sapka őszi színekben, nekem


Szerettem volna egy meleg kötött kabátot, valami bonyolultabbat, mint szoktam mostanában kötni. Mellény lett belőle, és így is rnegeteg fonalat megevett, elég nehéz, bár az én testalkatom elbírja, nem nyom agyon. Még azt is mondanám, hogy jól áll, minden esetre jól érzem magam benne és azt hiszem ez a lényeg. Meleg, barátságos, nem csak a színe, de az anyaga is.

Nem sok hiányzott hozzá, hogy lebontsam és újra kössem valami másnak, de sok munkám volt benne, és övvel jó, meg a hátsó gallérral amit végül hozzákötöttem.

A minták, Wöffel Vera: Divatos kötésminták könyvéből vannak. A felső részen Rózsabimbós minta, az alsón Kétszeres csavarás fut végig.


A felső részt egyben kötöttem a karöltőkig, csak a vállain van varva. Az alsó részt keresztben kötöttem, és kb. 20 cm után kezdtem hozzákötni a felső részhez és a végén megint 20 cm-el túlkötöttem. Az elejéhez is hozzá van kötve a széle passzé és a gallér is. Mindkettő patentminta. Végül is csak a vállait varrtam össze.






Szóval nem vagyok teljesen elégedett, de csak azért mert rajtam nem áll úgy, ahogy a manökeneken, nem a mellénnyel van gond. Az az igazság, hogy elnézve a képeket elég idétlenül néz ki, de felvéve nem olyan rossz  :-)



Azért azon még gondolkodom, hogy valamilyen rusztikusabb kabátszövettből, vagy művelúrból kapjon-e ujjakat.

Na és most készült el egy sapka is, pillanatok alatt a maradékból. A sapkát Barkáék Lucája követte el, és leírás is van hozzá.


Fonal: Barka Szerpentin: Avar, 10-es kötőtű
Mellény: saját, 660 gr 
Sapka: Luca, 40 gr


Találtam ideis egy verset...

Fodor Ákos

A szépségrõl

Van, ki gyönyörű.
Van, kin észre kell venni.
S van, ki attól szép,
hogy hasonlít egy csúfra,
akit szeretek.


Megjegyzések

ezkriszti üzenete…
Hű! Ez nagyon is jól néz ki.
Divatfotókhoz meg semmi esetre se hasonlítsd.
Aledi üzenete…
Nekem nagyon tetszik, főleg a gallérmegoldása.
Na most őszintén, hát ki a csudán áll úgy, mint a 40 kilós, 14 éves manökeneken?!
Amaranta üzenete…
Köszi Lányok! Azért éna moletti modellekkel is kiegyeznék :-DDD

Magamon nagyon tetszik, de csak övvel, ami furcsa egy kicsit, még szoktatom magam. Talán vasárnap sikerül úgy is képeket csinálni, hogy rajtam van...
Irenka üzenete…
Hű, ez nagyon divatos, mutatós szett lett!

Népszerű bejegyzések