Maszkabál-2011_ Harry Potter



Nem volt egyszerű az ez évi jelmezkészítés. Először HP akart lenni, aztán Ben10. A legegyszerűbb ennek a jelmeze lett volna, de órát azt nem tudtunk szerezni hozzá. Aztán a húgomtól kapott varázspálcát és szemüveget. Adta magát a Harry Potter, már nem is akart más lenni. Na gondoltam, összedobok éh egy köpenyt neki...

Azt a szívást! Még jó, hogy itt volt a nagymama, így ketten szívtunk vele. Gyorsan kiszabtam, duplán, merthogy dupla legyen, piros bélésselyemmel megbolondítva. Csakhogy ez az anyag csúszott, mászott, foszlott, a vasalóra nagyívben....

Szóval varrtunk, bontottunk, de kötöttük az ebet a karóhoz, végül a nagymama győzött, megszelídítette a fránya anyagot a köpeny elkészült. Persze, hogy fekete bevont gomb nem volt itthon, de textilbőr igen, azzal vontam be két sima gombot, horgoltam rá gomboló zsinórt és a Gépi hímzéses topicon Leo-nak köszönhetően, HP címert is tudtam hímezni rá. Na az külön készült, és varrtam rá kézzel, merthogy egy ilyen palást talán később is felhasználható, más jelmezhez.

Fekete nadrág, fehér ing, szürke pulcsink volt. Már csak a nyakkendőt kellett megoldanom. Leárazva vettem a Tesco-ba egy pirosat, csak koponya volt rajta, ezért gondoltam becsíkozom. Először szalaggal akartam, de nem volt. Ezért sűrű cikk-cakk öltésekkel csináltam, nem lett a legszebb, de ez van.

Ugyebár sálja és sapkája már megvolt, de eszembe sem jutott, hogy a köpenyéhez feladjam a sálját, de abban jött :-)

Az alábbi mozgássort így utólag már nem tudom megfejteni :-)




Na és milyen hatása volt a jelmeznek? Azon kívül, hogy teljesen elolvadtunk tőle? Mások is. Volt egy anyuka, aki HP rajongó, na ő még el is sírta magát. Volt aki megkérdezte, hogy a saját haja a fiamnak, vagy direkt ilyen parókát tettünk rá :-)

Elnézést, hogy dicsértem, de szerintem ezzel minden anyuka így van. Apa viszont nem a legjobb képeket készítette róla, viszont a filmek jól sikerültek. Csak azt nem tudom feltenni.

Az utólsó képen pedig a vállalkozó kedvű anyukák egy része, táncoltunk a gyerekekenek és a megjelent szülőknek, nagyszülőknek. Először a sapkát találza ki az egyik anyuka. Csak meg kellett rendelni. Utána kitaláltam én, hogy ugyanolyan flitteres anyagból legyen hozzá boleró. A világon nincs olyan anyag!

Viszont volt itthon nekem ezüst hálóm, igaz csak 3,6 m, így nem volt elég mindenkinek (10-en táncoltunk), de szerencsére az egyik szfvári méteráru özletben volt hasonló. Kicsit nagyobb lyukakkal, de ez így is tökéletes lett. A trikó szm-je a 2011 februári burdában van benne. Az egyik anyuka kiszabta, én pedig mindenkinek megvarrtam, ami azért túlzás, mert csak az oldalukat és a vállukat kellett összevarrni, tehát nem nevezném varrásnak.

Ezen blog anyukáját, az álló sorban balról a harmadik, feketepólós, személlyel azonosíthatjátok :-)





Megjegyzések

Aledi üzenete…
Elegáns, komoly kis HP lett :)
Irenka üzenete…
Nagyon jó a jelmez! Az ifjú varázsló nagyon helyes:)).
Luna üzenete…
:)

Tetszik a HP jelmez és a történet is ('szívás').

A következő már pikk-pakk meglesz :)

Népszerű bejegyzések